Hieronta

voice massage, erikoishieronta

Voice Massage – Hieroja

Voice Massage on erikoishieronta, jota saa suorittaa vain erikoiskoulutuksen saanut Voice Massage -hieroja.
Voice Massage -terapia on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasryhmien käsittelyä perinteisen länsimaisen hieronnan ottein. Tarkoituksena on poistaa lihasjännitykset, jotta luonnollinen ryhti, liikkuvuus sekä yleinen rentous palautuvat. Lihasten rentouttamisen avulla luodaan edellytykset puheen ja laulun tasapainoiselle äänentuotolle.

Voice Massage sopii kaikille ääniammattilaisille kuten laulajille, opettajille ja avustajille, lastentarhanopettajille – sekä hoitajille, kanttoreille, papeille, puhallinsoittajille, näyttelijöille, jne. Myös toimisto- ja näyttöpäätetyöntekijät saavat apua kiputiloihin, jotka johtuvat niska-hartiaseudun lihasten jännitys- ja epätasapainotilasta.

Koulutettu urheiluhieroja

Urheiluhieronta on klassista hierontaa, jota sovelletaan urheilijan ja aktiivikuntoilijan tarpeisiin. Hieronnassa otetaan huomioon urheilijan harjoittelu- ja kilpailukauden sekä urheilulajin aiheuttamat vaatimukset ja se onkin olennainen osa urheilijan lihashuoltoa. Urheiluhieronta voi olla esim. palauttavaa, aktivoivaa tai hierontaa, jolla pyritään poistamaan lihasjännityksiä ja jo syntyneitä kiinnikkeitä sekä ennaltaehkäisemään niiden syntymistä.

Säännöllinen harjoittelu ja liikkuminen voi kuormittaa lihaksia eikä oma lihashuoltosi (venyttely, lepo) välttämättä riitä. Silloin on hyvänä apuna urheiluhieronta poistamaan lihasjännityksiä ja auttamaan harjoittelusta ja kilpailusta palautumista.

Urheiluhieronnalla voidaan lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan tai työpäivän aikana. Hieronnalla voidaan hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja lihasvaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronnalla voidaan estää pieniä vammoja, jotka voivat haitta suoritusta. Urheiluhieronta sopii niin huippu-urheilijalle kuin satunnaisliikkujalle. Hieronnalla valmistellaan kehoa huippusuoritukseen, oli kyseessä sitten näyttöpäätetyö tai urheilusuoritus. Urheiluhieronta vähentää lihasten väsymystä, lievittää turvotusta, vähentää lihasjännitystä, edistää lihasten kimmoisuutta ja ennaltaehkäisee loukkaantumisia. Monet mieltävät urheiluhieronnan soveltuvan vain huippu-urheilijoille, tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus, sopii kaikille!

Sari Hämäläinen, urheiluhieroja, hierontaa ja lihashuoltoa

Katso yllä oleva video, asiakkaan kokemuksista.

Hieronta ja Terveysneuvonta Järvenpäässä

Klassinen hieronta lihaskireyksiin

Hieronta on maailman vanhimpia hoitomuotoja. Klassinen hieronta kohdistuu pääosin tuki- ja liikuntaelimistön liikettä tuottaviin lihaksiin ja lihasryhmiin. Erilaisilla hierontaotteilla muokataan lihaksia ja pyritään siihen että ne rentoutuvat. Klassisessa hieronnassa tavoitteena on vähentää eri syistä johtuvia lihasjännityksiä. Hieronta lisää aineenvaihduntaa, parantaa verenkiertoa, vähentää kipua ja rentouttaa sekä parantaa nivelten liikkuvuutta.
Hieronta rentoutta sinua fyysisesti ja tietenkin myös psyykkisesti. Hieronnasta saat apua esim. niskahartiaseudun, selän sekä jalkojen lihaskireyksiin ja kireyksistä johtuviin särkyihin mm. päänsärkyyn.

Työterveyshoitajan ammattitaidolla ja työkokemuksella ohjaan sinua myös oikeisiin työasentoihin tarpeen mukaan. Tarvittaessa voimme käydä läpi työergonomiaa ja tehdä suosituksia työergonomian parantamiseksi tai suositella työpisteesi ergonomiatarkistusta.

Ota yhteyttä ja varaa aika hierontaan